Shopify Local Pickup - Elegantní možnost nastavení osobního odběru

Nastavte osobní odběr bez zbytečných složitostí. Z míst, které chcete, bez znalosti kódu, rychle a intuitivně. A Váš čas bude patřit zákazníkům.

Nastavení osobního odběru na Shopify se nyní výrazně zjednodušilo. Už ho nemusíte složitě hledat a zadávat mezi ostatními možnostmi dopravy. Najdete jej zcela samostatně, jako Additional delivery method.

Tato možnost vznikla původně jako jeden z mnoha způsobů pomoci, kterou Shopify podpořilo své klienty kvůli koronavirové krizi. V době, kdy mnoho obchodníků trpělo uzavřením svých kamenných prodejen, byl toto jeden ze způsobů, jak jim umožnit prodej i přesto, že je zákazníci nemohli navštěvovat. Nyní však tato možnost zůstává otevřená všem uživatelům Shopify. Je jednoduchá a intuitivní. Osobní odběr můžete nastavit kdekoliv - maloobchodní prodejna, sklad, zkrátka kdekoliv, kde se nachází Vaše zboží.

Osobní odběr před Shopify Local pickup...

Před spuštěním této nové možnosti nebylo nastavení osobního odběru ve všech ohledech snadnou záležitostí. Osobní odběr bylo nutno zadat mezi ostatními způsoby dopravy. S tím se pojilo i to, že jakmile byla objednávka připravena pro vyzvednutí zákazníkem, zpráva, která mu byla odeslána, nemohla být v Shopify adminu náležitě upravena.

Změna této zprávy vyžadovala znalost programování. Bylo totiž nutno znění zprávy přepsat ve zdrojovém kódu. A to samozřejmě vyžaduje čas, energii, znalosti, nebo pomoc někoho, kdo to pro Vás může udělat. Pro mnoho lidí to znamenalo tříštění pozornosti na další malý problém k řešení, místo, aby se mohli soustředit na to, na čem opravdu záleží.

...a po něm

Shopify Local pickup naproti tomu stojí jako zcela samostatná metoda dopravy. Přesněji řečeno jako doplňková možnost dopravy. Takže se žádným způsobem neváže k ostatním metodám a celý proces vyřizování objednávky i zprávy zákazníkovi stojí zcela samostatně.


Vaši zákazníci uvidí při checkoutu dvě karty - způsob dopravy a samostatnou kartu osobního vyzvednutí. V kartě osobního odběru si poté mohou zvolit pobočku (odběrové místo), na kterém chtějí zboží vyzvednout.

 

Jak osobní odběr nastavíte?

  1. Ve Vašem Shopify adminu klikněte na volbu Settings, dále zvolte Shipping.
  2. V kartě Local Pickukp zvolte volbu Set up local pickup.
  3. Vyberte místa, na kterých chcete Local pickup zákazníkům nabízet. Tato místa musí být nejprve nastaveny ve volbě Locations.
  4. Klikněte na Next.
  5. Změňte nastavení tak, aby splňovala Vaše potřeby.
  6. Zvolte Enable local pickup.

 

A jak nastavíte preference pro jednotlivá odběrová místa?

Tato volba Vám dovoluje vybrat, na kterých místech bude osobní odběr umožněn a také nastavit podrobnosti pro každé odběrové místo zvlášť. Můžete také specifikovat jakékoli instrukce nebo informace pro zákazníky, jako například otevírací hodiny, připomenutí zákazníkům, aby přinesli potvrzení objednávky, nebo předpokládaný čas, kdy bude objednávka připravena k vyzvednutí. Tyto instrukce uvidí zákazník při checkoutu.

  1. Ve Vašem Shopify adminu klikněte na Settings, dále zvolte Shipping.
  2. V kartě Local Pickup zvolte Manage u místa, kde chcete provést příslušné nastavení.
  3. Proveďte nastavení.
  4. Klikněte na Save.

 

Můžete se také podívat na video, které Vás provede nastavením služby Local Pickup do všech podrobností:

 

 

Jsme zde pro Vás. Máte-li jakýkoliv dotaz, napište ke článku komentář, nebo napište rovnou nám :)

 

A pokud Shopify ještě nemáte, vyzkoušejte ho na dva týdny zdarma.

Chci vyzkoušet Shopify 

 

 

Pojďme začít

Naším cílem je vybudovat silnou a trvalou spolupráci.
David
Robin
João
Eva